Tabăra CÂRȚA 1996

Ideea acestui proiect a apărut în aprilie 1996 - la Gyor în Ungaria - la Festivalul Internațional de Film MEDIAWAVE.

În vara anului 1996 ea a fost pusă în practică la Cârța, o localitate de lângă Sibiu. Tabăra a reunit două grupuri de tineri - români și maghiari - interesați de zona filmului, dar nu studenți ai Academiei de Film; ei au fost puși în condițiile unui spațiu interesant vizual și ofertant ca subiect, unde au lucrat și au conviețui pe o perioadă de 10-15 zile, deci în condițiile unei adevărate tabere de creație, îndrumați de profesori români și maghiari.

În perioada 1-10 august deci, la Cârța cele cinci grupe de creație au filmat și montat 10 filme video, un film pe 16 mm, au realizat un spectacol de teatru care s-a jucat pe ulițele satului, s-au realizat numeroase fotografii în timpul lucrului care au fost expuse la Festivalul MEDIAWAVE - Gyor, 1997 - au avut vizionări cu filme de scurt metraj de la festivaluri internaționale și multe, multe dialoguri pe tema creației video.

Filmele rezultate au avut debutul la Festivalul MEDIAWAVE - Gyor, 1997, două dintre ele fiind și premiate.

Prezența FAV s-a materializat prin: inițiativă, organizare, producție și oferirea unui suport de echipament video.

MEDIAWAVE a asigurat promovarea proiectului în Ungaria, asigurarea unei părți importante din echipamentul tehnic și transportul echipei maghiare.

Proiectul a fost susținut financiar de Fundația SOROS - București