Film de promovare
Breaking News
Filmul filmului Breaking News, regizat de Iulia Rugină.
Filmul filmului 6,9 pe scara Richter, regizat de Nae Caranfil.
Lucrări grafice și fotografice semnate de Emil Racoviță în timpul expediției Belgica, prezentate într-un mod inedit în spațiu virtual și expozițional.
Filmul urmărește firul vieții lui Emil Racoviță, fondator al biospeologiei și al primului Institut de speologie din lume de la Cluj.
Ștefan face 18 ani și cadoul de aniversare este o ședință practică de șofat, o sticlă de vodkă băută în parcarea unui bloc și o discuție libertină despre femei și masturbare…
Iosif Demian se întoarce după patru decenii la Roșia Montană, în locul realizării a două filme de referință pentru istoria cinematografiei românești, a căror imagine a fost semnată de el.
Un film epic despre megalomanie, propagandă, devenire și cinema. În timpul procesului la care este supus, Ceaușescu rememorează perioada în care a fost la putere: 1965-1989.
Filmul filmului Caravana cinematografică, regizat de Titus Muntean
Este Irina pe care Aurel o descoperă încetul cu încetul, când e prea târziu. Adica abia după ce ea s-a întors acasa închisă într-un sicriu de zinc.
Filmul descrie epoca stalinistă în România prin prisma scrisorilor trimise de Monseniorul Vladimir Ghika fratelui său Dimitrie, aflat în exil în Elvetia începând cu 1948.
O istorie a filmului de animație românesc de la începuturi până în 1990.
În 1929 o echipă condusă de Dimitrie Gusti a realizat primul documentar sociologic din România. După 80 de ani, un război mondial, o „revoluție” socialistă și una inversă, ce mai e în Drăguș?
După 20 de ani, echipa filmulul Moromeții se întoarce la Talpa, satul în care au avut loc filmările.
Un film realizat de FAV pentru NEMȚOI GALLERY în atelierul artistului din Dorohoi.
Un documentar despre meșteșuguri tradiționale din România pe cale de dispariție.
Un documentar despre dezvoltarea instituțiilor culturale în mediul rural.
„Parizienii au aperitivul, vienezii fanfara, ploeștenii politica…”
I. L. Caragiale
Un film realizat de FAV pentru NEMȚOI GALLERY cu prilejul expoziției de la OXO Gallery din Londra.
Un film realizat de FAV pentru NEMȚOI GALLERY cu prilejul expoziției de la Centrul pentru Tehnologie McLaren din Woking / Surrey.
Un episod al seriei Emotional Architecture de Călin Dan.
În 1905, Ion Luca Caragiale se instala în Germania cu intenția de a-și petrece acolo restul zilelor. După un secol, călătorim la Berlin pe urmele lui, încercând să aflăm: „cum a trăit Caragiale în exil?”
Un documentar despre viața și fotografiile lui Iosif Berman (1890-1941).
Înregistrarea spectacolului cu același titlu, realizat de Radu Dinulescu la Teatrul C. I. Nottara din București.
Un film tulburător dedicat memoriei marelui actor care a fost GEORGE CONSTANTIN.
O privire de ansamblu asupra principalelor destinații ale turismului religios in România.
Un proiect finanțat de Fundația Elvețiană pentru Cultură PROHELVETIA, proiect care se adresează și publicului grație colaborării cu Muzeul Țăranului Român.
Un omagiu autorilor care au dat formă artei moderne, acest film experimental este de fapt o galerie de nume în amintire.
Înregistrarea spectacolului cu același titlu, realizat de Radu Gabrea la Teatrul C. I. Nottara din București.
Chiar dacă România este un sat fără câini, Bucureștiul este un oraș cu câini. Un documentar despre orașul câinilor, suprapus peste orașul oamenilor.
Imagini fotografice originale prezentate ca artă în anii din urmă, sunt prezentate având drept singur comentariu titlurile lor originale.
Un documentar despre viață și tradiție a unei comunități de lipoveni din Delta Dunării.
Un documentar despre ultimul locuitor al cetății medievale de la Slîmnic, Sibiu, o comunitate săsească.
Un documentar despre activitatea fundațiilor și asociațiilor din România.
Înregistrarea concertului lui Alexandru Andrieș de la Teatrul Excelsior, aprilie 1997.
Un video promoțional despre fundațiile și asociațiile din România, realizat cu ocazia Târgului Organizațiilor Neguvernamentale FAR '97.
Parcursul realizării filmului Eu sunt Adam, de Dan Pița.
CD-ROMania este o enciclopedie etno-culturală multimedia pe suport DVD, un proiect inițiat de Fundația ARTE VIZUALE în 1997 și finalizat în 2006.
Lucy Castle, o englezoaică de 26 de ani a venit în Romania, la Hoteni din Maramureș, pentru a-și pregăti teza de doctorat și a sfîrșit prin a se mărita cu un simplu țăran.
Un experiment care aduce laolaltă forme ale naturii și ritmul dansului.
Un film de Gaspar Csongor, produs de FAV împreună cu MAFSZ Ungaria.
Clip muzical popular realizat cu taraful din comuna Dobrotești.
Un documentar despre ceea ce a mai ramas viu din dadaism, mișcarea la care au contribuit Marcel Iancu, Arthur Segal și, mai ales, Tristan Tzara, toți trei originari din Romania.
Filmul filmului Craii de curtea veche, regizat de Mircea Veroiu.
Un film promoțional documentar despre carnavalul bucureștean organizat de Fundația D'ale Bucureștilor în 1995.
Înregistarea spectacolului realizat de Marc Dore, produs de Teatrul Franco-Român în cooperare cu Institutul Francez București. Spectacolul este jucat de actori romăni, în limba franceză.
Un video-film realizat după spectacolul Salve Regina avînd ca protagonistă pe Ioana Crăciunescu. Textul și dramatizarea Virgil Tănase.
Film experimental cu proiecție multiplă, conceput pentru a fi vizionat în buclă.
Filmul unui happening realizat de studenți ai Academiei de Artă, film care a devenit la rîndul lui parte din lucrarea prezentată la expoziția „130 de ani”.
Film experimental, pornind de la căutările plastice ale autoarei.
Un film realizat de FAV pentru CLUBUL NAȚIONAL DE TURISM PENTRU TINERET.
Un film realizat de FAV pentru CLUBUL NAȚIONAL DE TURISM PENTRU TINERET.
Un film realizat de FAV pentru CLUBUL NAȚIONAL DE TURISM PENTRU TINERET.
Un film realizat de FAV pentru CLUBUL NAȚIONAL DE TURISM PENTRU TINERET.
Maya în sanscrită înseamnă iluzie. Un documentar despre Gregorian Bivolaru și școala sa de Yoga.
Un sat românesc și un oraș elvețian. Localități aflate la sute de kilometri distanță, cu populații de confesiuni diferite, fără nici o legătură aparentă.
Povestea Regelui Mihai I și a familiei sale, în anii exilului. Un bogat material de arhivă ilustrează acest film-confesiune, care are la bază o inregistrare făcută la Versoix în noiembrie 1994.
O crimă petrecută la o nuntă intr-un sat de păstori acum 50 de ani se păstrează sub forma unei balade. Tatăl victimei, comanditarul baladei, organizează răzbunarea, producînd o nouă crimă.
Un documentar despre viața în cartierele bucureștene construite în regimul comunist.
Un documentar despre Atelierul de actorie condus de Andrei Șerban la Arad în 1994.
Un documentar realizat de elevii Școlii Centrale din București care au reprezentat România la Spectacolul Internațional al Copiilor de la Bercy, Franța.
Un film despre una dintre cele mai importante companii de dans modern din Romania.
Un film despre una dintre cele mai importante companii de dans modern din Romania.
Filmul filmului Senatorul melcilor, regizat de Mircea Daneliuc.
Un documentar despre bisericile de lemn din Maramureș.
Acesta nu este un tren, ci imaginea lui, filmată de Frații Lumiere și integrată într-un film produs cu ocazia centenarului cinematografului.
Video-poem. O succesiune de imagini suprapuse peste text poetic. O metaforă despre viață și moarte.
La o sută de ani de la nașterea cinematografului, un film-colaj din primele imagini filmate, însoțite de un poem de Fernand Divoire.
Un exercițiu de alarmă în caz de accident nuclear este prezentat ca o farsă cu accente grotești. Oficialitățile locale au transformat acest exercițiu într-un eveniment monden.
Înregistrare realizată în sprijinul uneia dintre cele mai importante trupe de pantomimă din țară.
Înregistrarea integrală a spectacolului montat la Teatrul Bulandra. Un film realizat în sprijinul actorilor implicați în acest proiect, prezentat cu succes în țară și în străinătate.
Satul Lindenfeld, înființat de un grup de etnici germani, a fost cîndva o așezare prosperă. În prezent satul este locuit numai de trei bătrîni care trăiesc izolați.
O comedie despre viața în tranziție. Oameni și păreri în România post-revoluționară.
Un film-eseu pe tema formelor arhitecturii contemporane.
Un eseu pe tema piesei lui J.-S. Bach: urmărind variațiunile muzicale, imaginea inițială a Răstignirii de Mathias Grunewald este distrusă, răsturnată și reconstruită.
Un documentar artistic construit ca un dialog poetic între Paul Celan, unul din cei mai mari poeți de limbă germană ai veacului și prietenul său, scriitorul Petre Solomon.
Cronica unei vizite anunțate, N-ai nici o grijă și Afară din noapte sunt compuse, scrise și interpretate de Alexandru Andrieș și se referă la teme politice și sociale actuale.
Un film realizat de FAV pentru CLUBUL NAȚIONAL DE TURISM PENTRU TINERET.
În primul oraș al României cu o centrală nucleară, autoritățile au organizat simularea unui accident atomic. Nimeni nu este dispus să o ia în serios. Și totuși, amenințarea plutește în aer.
O familie neobișnuită își petrece în fiecare an vacanțele în Romania. Un cuplu de olandezi a adoptat copii handicapați din țările lumii a treia, oferindu-le șansa unei vieți mai bune.
O incursiune în universul unei emisiuni radio care crede că poate răspunde problemelor puse de ascultători.
Un documentar despre un ritual străvechi, ce împletește elemente creștine și păgîne și care mai este celebrat într-un sat tradițional din Oltenia.
Un film despre una dintre cele mai importante companii de dans modern din Romania.
Un documentar despre obsesiile și idealurile lui Călin Nemeș, cel aflat în primele rînduri ale Revoluției Române la Cluj și care, deziluzionat de societatea post-comunistă, s-a sinucis în 1993.
Un documentar despre activitățile fundațiilor Soros în România.
Un documentar ecologic: un grup de tineri au adunat timp de o vară deșeurile aruncate de turiști în Munții Retezat. Rezultatul cîntărea opt tone.
O cronică neconvențională a Avangardei literare și artistice românești, ce reconstituie atmosfera anilor de nebunie 1916 — 1947 în spiritul avangardiștilor.
Portretul unui preot care a făcut închisoare. Biserica arestată. Un eseu despre un destin care a cunoscut suferința in chipul ei cel mai dur și s-a ridicat deasupra ei.
O banală păpușă din câlți urcă în istorie din adîncul unei copilării și provoacă un adevărat seism politic. Un eseu despre Doina Cornea.
Un documentar despre privatizare în Europa de Est și implicațiile ei sociale și economice.
Un film alcătuit din zece piese muzicale cântate de Vali Sterian. Un comentariu ironic al problemelor sociale și politice din România într-un stil vizual original.
Un ritual amenințător, o combinație de cruzime și ironie în care mîinile joacă rolul principal.
Revistă a Cineaştilor din România
Editată de Comitetul Provizoriu al Cineaștilor