Despre noi

Fundația ARTE VIZUALE este o instituție non-profit, apolitică și independentă, înființată în 1992. Scopul ei este să ofere sprijin tinerilor cineaști și creatori din sfera artelor vizuale, încurajând filmul de ficțiune, documentar și cel experimental.

FAV a produs peste 80 de proiecte film și video: ficțiune, documentare, experimentale, filme promoționale pentru creatorii din teatru, dans, muzică și cinema.

Centrul pentru Memorie Audiovizuală este un alt proiect care s-a desfășurat între anii 1999-2001 și care a dus la crearea unei arhive audiovizuale digitale a meșteșugurilor tradiționale din România.

Fundația ARTE VIZUALE a participat în calitate de producător sau coproducător la realizarea unor filme documentare și artistice câștigătoare ale concursurilor de proiecte ale Centrului Național al Cinematografiei.

Finanțare

FAV se autofinanțează din închirierea echipamentului de filmare și post-procesare, precum și din prestarea de servicii de producție. Anumite proiecte punctuale au fost realizate cu sprijinul unor fonduri obținute prin concurs.

Am fi bucuroși dacă această prezentare a activităților noastre v-ar îndemna să ne contactați.

Vivi Drăgan Vasile